loader image
ginter.pro - strony internetowe wrocław

ÔÇö┬áPOLITYKA PRYWATNO┼ÜCI

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatno┼Ťci opisuje zasady przetwarzania przez nas informacji na Tw├│j temat, w tym danych osobowych oraz ciasteczek, czyli tzw. cookies.

1. Informacje og├│lne

  1. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonuj─ůcego pod adresem url:┬áhttps://ginter.pro
  2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Agencja Marketingowa OzonMedia Wierzbowa 1, 55-020 Wrocław
  3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: kontakt@ginter.pro
  4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
  5. Serwis wykorzystuje dane osobowe w nast─Öpuj─ůcych celach:
    • Prowadzenie newslettera
    • Prowadzenie systemu komentarzy
    • Prowadzenie rozm├│w typu chat online
    • Obs┼éuga zapyta┼ä przez formularz
    • Realizacja zam├│wionych us┼éug
    • Prezentacja oferty lub informacji
  6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o u┼╝ytkownikach i ich zachowaniu w nast─Öpuj─ůcy spos├│b:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, kt├│re zostaj─ů wprowadzone do system├│w Operatora.
    2. Poprzez zapisywanie w urz─ůdzeniach ko┼äcowych plik├│w cookie (tzw. ÔÇ×ciasteczkaÔÇŁ).

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

  1. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych s─ů chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzi─Öki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostaj─ů zaszyfrowane w komputerze u┼╝ytkownika i mog─ů by─ç odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  2. Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.
  3. Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczeg├│lno┼Ťci oznacza regularne aktualizacje komponent├│w programistycznych.

3. Hosting

  1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: hekko.pl
  2. Dane rejestrowe firmy hostingowej: H88 S.A. z siedzib─ů w Poznaniu, Franklina Roosevelta 22, 60-829 Pozna┼ä, wpisana do Krajowego Rejestru S─ůdowego przez S─ůd Rejonowy Pozna┼ä ÔÇô Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydzia┼é VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru S─ůdowego pod nr KRS 0000612359, REGON 364261632, NIP 7822622168, kapita┼é zak┼éadowy 210.000,00 z┼é w pe┼éni wp┼éacony.
  3. Pod adresem┬áhttps://hekko.pl┬ámo┼╝esz dowiedzie─ç si─Ö wi─Öcej o hostingu i sprawdzi─ç polityk─Ö prywatno┼Ťci firmy hostingowej.
  4. Firma hostingowa:
    • stosuje ┼Ťrodki ochrony przed utrat─ů danych (np. macierze dyskowe, regularne kopie bezpiecze┼ästwa),
    • stosuje adekwatne ┼Ťrodki ochrony miejsc przetwarzania na wypadek po┼╝aru (np. specjalne systemy ga┼Ťnicze),
    • stosuje adekwatne ┼Ťrodki ochrony system├│w przetwarzania na wypadek nag┼éej awarii zasilania (np. podw├│jne tory zasilania, agregaty, systemy podtrzymania napi─Öcia UPS),
    • stosuje ┼Ťrodki fizycznej ochrony dost─Öpu do miejsc przetwarzania danych (np. kontrola dost─Öpu, monitoring),
    • stosuje ┼Ťrodki zapewnienia odpowiednich warunk├│w ┼Ťrodowiskowych dla serwer├│w jako element├│w systemu przetwarzania danych (np. kontrola warunk├│w ┼Ťrodowiskowych, specjalistyczne systemy klimatyzacji),
    • stosuje rozwi─ůzania organizacyjne dla zapewnienia mo┼╝liwie wysokiego stopnia ochrony i poufno┼Ťci (szkolenia, wewn─Ötrzne regulaminy, polityki hase┼é itp.),
    • powo┼éa┼éa Inspektora Ochrony Danych.
  5. Firma hostingowa w celu zapewnienia niezawodno┼Ťci technicznej prowadzi logi na poziomie serwera. Zapisowi mog─ů podlega─ç:
    • zasoby okre┼Ťlone identyfikatorem URL (adresy ┼╝─ůdanych zasob├│w ÔÇô stron, plik├│w),
    • czas nadej┼Ťcia zapytania,
    • czas wys┼éania odpowiedzi,
    • nazw─Ö stacji klienta ÔÇô identyfikacja realizowana przez protok├│┼é HTTP,
    • informacje o b┼é─Ödach jakie nast─ůpi┼éy przy realizacji transakcji HTTP,
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez u┼╝ytkownika (referer link) ÔÇô w przypadku gdy przej┼Ťcie do Serwisu nast─ůpi┼éo przez odno┼Ťnik,
    • informacje o przegl─ůdarce u┼╝ytkownika,
    • informacje o adresie IP,
    • informacje diagnostyczne zwi─ůzane z procesem samodzielnego zamawiania us┼éug poprzez rejestratory na stronie,
    • informacje zwi─ůzane z obs┼éug─ů poczty elektronicznej kierowanej do Operatora oraz wysy┼éanej przez Operatora.

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

  1. W niekt├│rych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywa─ç Twoje dane osobowe innym odbiorcom, je┼Ťli b─Ödzie to niezb─Ödne do wykonania zawartej z Tob─ů umowy lub do zrealizowania obowi─ůzk├│w ci─ů┼╝─ůcych na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorc├│w:
    • firma hostingowa na zasadzie powierzenia
    • operatorzy systemu komentarzy
    • operatorzy rozwi─ůzania typu chat online
    • upowa┼╝nieni pracownicy i wsp├│┼épracownicy, kt├│rzy korzystaj─ů z danych w celu realizacji celu dzia┼éania strony
    • firmy, ┼Ťwiadcz─ůce us┼éugi marketingu na rzecz Administratora
  2. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie d┼éu┼╝ej, ni┼╝ jest to konieczne do wykonania zwi─ůzanych z nimi czynno┼Ťci okre┼Ťlonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowo┼Ťci). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie b─Öd─ů przetwarzane d┼éu┼╝ej ni┼╝ przez 3 lata.
  3. Przys┼éuguje Ci prawo ┼╝─ůdania od Administratora:
    • dost─Öpu do danych osobowych Ciebie dotycz─ůcych,
    • ich sprostowania,
    • usuni─Öcia,
    • ograniczenia przetwarzania,
    • oraz przenoszenia danych.
  4. Przys┼éuguje Ci prawo do z┼éo┼╝enia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie b─Ödzie mog┼éo by─ç wykonane w przypadku istnienia wa┼╝nych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrz─Ödnych wobec Ciebie interes├│w, praw i wolno┼Ťci, w szczeg├│lno┼Ťci ustalenia, dochodzenia lub obrony roszcze┼ä.
  5. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  7. W stosunku do Ciebie mog─ů by─ç podejmowane czynno┼Ťci polegaj─ůce na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu ┼Ťwiadczenia us┼éug w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpo┼Ťredniego.
  8. Dane osobowe nie s─ů przekazywane od kraj├│w trzecich w rozumieniu przepis├│w o ochronie danych osobowych. Oznacza to, ┼╝e nie przesy┼éamy ich poza teren Unii Europejskiej.

5. Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez u┼╝ytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostan─ů one podane.
  2. Serwis mo┼╝e zapisa─ç informacje o parametrach po┼é─ůczenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Serwis, w niekt├│rych wypadkach, mo┼╝e zapisa─ç informacj─Ö u┼éatwiaj─ůc─ů powi─ůzanie danych w formularzu z adresem e-mail u┼╝ytkownika wype┼éniaj─ůcego formularz. W takim wypadku adres e-mail u┼╝ytkownika pojawia si─Ö wewn─ůtrz adresu url strony zawieraj─ůcej formularz.
  4. Dane podane w formularzu s─ů przetwarzane w celu wynikaj─ůcym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obs┼éugi zg┼éoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji us┼éug itp. Ka┼╝dorazowo kontekst i opis formularza w czytelny spos├│b informuje, do czego on s┼éu┼╝y.

6. Logi Administratora

1. Informacje zachowaniu u┼╝ytkownik├│w w serwisie mog─ů podlega─ç logowaniu. Dane te s─ů wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

7. Istotne techniki marketingowe

  1. Operator stosuje analiz─Ö statystyczn─ů ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzib─ů w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej us┼éugi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Us┼éuga bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urz─ůdzeniu ko┼äcowym u┼╝ytkownika. W zakresie informacji o preferencjach u┼╝ytkownika gromadzonych przez sie─ç reklamow─ů Google u┼╝ytkownik mo┼╝e przegl─ůda─ç i edytowa─ç informacje wynikaj─ůce z plik├│w cookies przy pomocy narz─Ödzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  2. Operator stosuje techniki remarketingowe, pozwalaj─ůce na dopasowanie przekaz├│w reklamowych do zachowania u┼╝ytkownika na stronie, co mo┼╝e dawa─ç z┼éudzenie, ┼╝e dane osobowe u┼╝ytkownika s─ů wykorzystywane do jego ┼Ťledzenia, jednak w praktyce nie dochodzi do przekazania ┼╝adnych danych osobowych od Operatora do operatorom reklam. Technologicznym warunkiem takich dzia┼éa┼ä jest w┼é─ůczona obs┼éuga plik├│w cookie.
  3. Operator stosuje korzysta z piksela Facebooka. Ta technologia powoduje, ┼╝e serwis Facebook (Facebook Inc. z siedzib─ů w USA) wie, ┼╝e dana osoba w nim zarejestrowana korzysta z Serwisu. Bazuje w tym wypadku na danych, wobec kt├│rych sam jest administratorem, Operator nie przekazuje od siebie ┼╝adnych dodatkowych danych osobowych serwisowi Facebook. Us┼éuga bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urz─ůdzeniu ko┼äcowym u┼╝ytkownika.
  4. Operator stosuje rozwi─ůzanie automatyzuj─ůce dzia┼éanie Serwisu w odniesieniu do u┼╝ytkownik├│w, np. mog─ůce przes┼éa─ç maila do u┼╝ytkownika po odwiedzeniu konkretnej podstrony, o ile wyrazi┼é on zgod─Ö na otrzymywanie korespondencji handlowej od Operatora.

8. Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plik├│w cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. ÔÇ×ciasteczkaÔÇŁ) stanowi─ů dane informatyczne, w szczeg├│lno┼Ťci pliki tekstowe, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu i przeznaczone s─ů do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawieraj─ů nazw─Ö strony internetowej, z kt├│rej pochodz─ů, czas przechowywania ich na urz─ůdzeniu ko┼äcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczaj─ůcym na urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskuj─ůcym do nich dost─Öp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane s─ů w nast─Öpuj─ůcych celach:
    1. utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    2. realizacji cel├│w okre┼Ťlonych powy┼╝ej w cz─Ö┼Ťci ÔÇ×Istotne techniki marketingoweÔÇŁ;
  5. W ramach Serwisu stosowane s─ů dwa zasadnicze rodzaje plik├│w cookies: ÔÇ×sesyjneÔÇŁ (session cookies) oraz ÔÇ×sta┼éeÔÇŁ (persistent cookies). Cookies ÔÇ×sesyjneÔÇŁ s─ů plikami tymczasowymi, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wy┼é─ůczenia oprogramowania (przegl─ůdarki internetowej). ÔÇ×Sta┼éeÔÇŁ pliki cookies przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika przez czas okre┼Ťlony w parametrach plik├│w cookies lub do czasu ich usuni─Öcia przez U┼╝ytkownika.
  6. Oprogramowanie do przegl─ůdania stron internetowych (przegl─ůdarka internetowa) zazwyczaj domy┼Ťlnie dopuszcza przechowywanie plik├│w cookies w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika. U┼╝ytkownicy Serwisu mog─ů dokona─ç zmiany ustawie┼ä w tym zakresie.┬áPrzegl─ůdarka internetowa umo┼╝liwia usuni─Öcie plik├│w cookies. Mo┼╝liwe jest tak┼╝e automatyczne blokowanie plik├│w cookies Szczeg├│┼éowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przegl─ůdarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plik├│w cookies mog─ů wp┼éyn─ů─ç na niekt├│re funkcjonalno┼Ťci dost─Öpne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu wykorzystywane mog─ů by─ç r├│wnie┼╝ przez wsp├│┼épracuj─ůce z operatorem Serwisu podmioty, w szczeg├│lno┼Ťci dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzib─ů w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzib─ů w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzib─ů w USA).

9. Zarz─ůdzanie plikami cookies ÔÇô jak w praktyce wyra┼╝a─ç i cofa─ç zgod─Ö?

  1. Je┼Ťli u┼╝ytkownik nie chce otrzymywa─ç plik├│w cookies, mo┼╝e zmieni─ç ustawienia przegl─ůdarki. Zastrzegamy, ┼╝e wy┼é─ůczenie obs┼éugi plik├│w cookies niezb─Ödnych dla proces├│w uwierzytelniania, bezpiecze┼ästwa, utrzymania preferencji u┼╝ytkownika mo┼╝e utrudni─ç,┬áa w skrajnych przypadkach mo┼╝e uniemo┼╝liwi─ç korzystanie ze stron www
  2. W celu zarz─ůdzania ustawienia cookies wybierz z listy poni┼╝ej przegl─ůdark─Ö internetow─ů, kt├│rej u┼╝ywasz i post─Öpuj zgodnie z instrukcjami:

    Urz─ůdzenia mobilne: